Araba alacak ailelere Togg müjdesi

Ailelere Togg Müjdesi: Yerli Otomobil Alacaklar İçin Destek Programı
Türkiye‘nin kendi otomotiv endüstrisini güçlendirmek ve otomobil erişimini kolaylaştırmak amacıyla, 3 veya daha fazla çocuğu olan ailelere yönelik “İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı” kapsamında destek sağlanacak.
3 ÇOCUK VE ÜZERİ OLAN AİLELERE ÖZEL KAMPANYA
Türkiye’nin yerli otomotiv endüstrisinin altyapısını güçlendirmek için çeşitli adımlar atan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, otomobil erişimini kolaylaştırmak adına 3 veya daha fazla çocuğu olan ailelere yönelik bir araç alım desteği programı hazırlıyor. Bu program ile özellikle düşük gelir seviyesindeki grupların satın alma gücüne uygun uzun vadeli finansman imkanı sunulması planlanıyor.
“İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı”nın yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Düşük gelir grubundaki ailelerin araç sahipliğinin artması, sosyal refah seviyesine olumlu katkı sağlayarak ailelerin hareketliliğini artırması hedefleniyor. Ailelerin yerli ve sıfır yerli otomobillerle taleplerinin karşılanması, ülkedeki binek araçların yaş ortalamasını düşürerek araç başına karbon emisyonunu azaltmayı sağlayabilir. Bu destek, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un satışlarına da olumlu yansıyabilir.
2030 HEDEFİ: YERLİLİK ORANI YÜZDE 75
Türkiye’de otomobillerin daha erişilebilir hale gelmesi ve yerli üretimin pazardaki payının artırılması hedefleri doğrultusunda, mevcut üreticilerin yeni teknolojilere odaklanmasının yanı sıra, küresel piyasada yükselen yeni üreticilerin Türkiye’de üretim yapması ve teknoloji geliştirmesi büyük önem taşıyor. Ülkenin ihracat şampiyonu otomotiv sektöründe dönüşümü sağlamak amacıyla 2022’de “Mobilite Araç ve Teknolojileri Stratejisi Yol Haritası” açıklandı. Bu yol haritasıyla elektrikli araç ve batarya üretiminden şarj istasyonlarına, sürücüsüz araç geliştirmeye kadar pek çok stratejik alanda belirli hedefler belirlendi. Elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların 2030’da pazar payının yüzde 35’e, yerlilik oranının ise yüzde 75’e çıkarılması hedeflendi. Ayrıca, elektrikli, bağlantılı ve otonom hafif ve ağır ticari araç üretiminde Avrupa’da lider ve dünyada ilk 5’e girme hedefleri belirlendi. Bu stratejilerin uygulanması ve güncellenmesiyle Türkiye’nin sektördeki rekabet avantajlarını sürdürebilmesi önem taşıyor.